Портал инфекционных болезней

Форсирование бактериями и вирусами межвидового барьера и как результат заражение человека новыми формами и мутантами инфекционных агентов. Устойчивость бактерий к антибиотикам, а вирусов к противовирусным препаратам это привело нас к тому, что человечество вступило в новую эру борьбы с инфекциями.
Др., В.Янченко
ГлавнаяРегистрацияВход
Главная » 2023 » Июль » 17 » Можливість катастрофи на Запорізької АЕС. Наслідки. Поради автора сайту.
10:01
Можливість катастрофи на Запорізької АЕС. Наслідки. Поради автора сайту.


Запорізької АЕС Як тільки 04.07.2023 Президент України Володимир Зеленський повідомив про замінування ворогом Запорізької АЕС і можливі катастрофічні наслідки у випадку підриву станції, після перших хвилин гніву і обурення діями окупантів,  виникло відчуття дежавю. Адже в моєму житті була вже одна ядерна катастрофа - аварія на ЧАЕС. Мені тоді було 15 років. Я пам'ятаю, що того вечора, 26.04.1986, який став прокляттям для багатьох людей, батьки попросили мене вибити килим… Не краща ідея, коли в місті висить радіоактивний пил. Але хто про це знав? Уряд СРСР зберігав мовчанку.
 
Більшість людей дізнались про катастрофу від забороненої тоді радіостанції «Голос Америки» та «Бі-бі-сі». Ми з батьком прилипали до приймача і жадібно слухали крихти правди, яку настирливо намагалися стерти з радіопросторів радянські глушилки. Наступного дня батько заборонив нам покидати будинок і наказав щільно заклеїти вікна папером, а матері, мені та братові готуватися до евакуації, бо сталася аварія на ЧАЕС. 

Батько через родичів - військових взяв прилад ДП-5А. Коли виміряли радіацію на кросівках, у яких я бив килим на вулиці увечері 26 квітня, стрілка приладу показала свій максимум. Тієї ж миті батько загорнув моє взуття в пакет і  виніс з квартири.

Тим часом класна керівниця, очевидно, не знаючи правди та накачана  комуністичною пропагандою, примушувала нас, восьмикласників, йти на парад 1 травня, інакше вилетимо з комсомолу. Та батько заявив: «Життя та здоров’я дорожче за комсомольський квиток». І ми з мамою і братом виїхали з Києва. І вже лише по телевізору бачили багатолюдний першотравневий парад. І вже покійного артиста «Штирлиця» В’ячеслава Тихонова, який похмурий, зі скривленим обличчям, сидів у першому ряді глядачів.. І було видно, шо його примусили приховати ціною свого здоров’я брехню про аварію на ЧАЄС… 
 
Зараз ситуацію на Запорізькій АЕС не приховують, дяка Богу. Тому вважаю за належне поділитися інформацією, як уберегтись та уберегти своїх близьких від зараження радіоактивними елементами і яку профілактику проводити. Текст супроводжують посилання, де можна дістати більш розгорнуту відповідь. Я проаналізував сучасну міжнародну офіційну або близьку до офіційної інформацію  радіаційного захисту та співставив з особистим досвідом та знаннями. 

***
Моя порада всім жителям Запоріжжя та Енергодару, які мають неповнолітніх дітей та не зайняті у критичних важливих службах міста, постаратися до вирішення ситуації вивести дітей та виїхати самим далі від ЗАЕС, доки її не займуть українські війська. Якщо не вдалося покинути 15 км зону Запорізької АЕС і ви залишилися в місті, треба максимально обмежити проникнення радіоактивних елементів в організм,  зробити запаси води, їжі і поки хмара не піде, тримати зачиненими вікна, двері, постаратися не користуватися кондиціонерами і знаходитись в приміщенні. 
Після вулиці зняти з себе верхній одяг та помістити його в целофановий пакет. Користуватися душем, якщо вода не заражена, і про це немає повідомлень від офіційних осіб. 

Потрібно стежити за ситуацією. Тому збирайте все необхідне і будьте готові до евакуації до незаражених районів.


…У 1991 році я вступив до медуніверситету. На кафедрі ендокринології центру щитовидної залози, я, студент, відвідував гурток хірургічної ендокринології та асистував на операціях з видалення пухлин щитовидної залози. Я пам'ятаю, як мені казали, що наші хірурги з щитовидної залози найдосвідченіші у світі, оскільки розробили свою методику та оперують більш ефективно, ніж американці, які таку ж опреацію проводять за 2 години, а наші – за годину. На жаль, такий успіх був результатом різкого збільшення хворих на рак щитовидки в Україні відразу після аварії на ЧАЕС. До аварії це були одиниці на місяць, а після - сотні та тисячі дорослих та дітей. Це результат замовчування йодопрофілактики захворювань щитовидної залози у перші години аварії урядом СРСР та радянської України.

Так ось, щоб профілактувати такі випадки сьогодні МОЗ виклав рекомендації на сайті 

Коротко.
Приймати профілактичну дозу йодиду калію потрібно тільки після офіційного оповіщення про загрозу викиду та необхідність проведення йодної профілактики! Таке оповіщення проводиться  місцевими  органами виконавчої влади всіма  доступними  ЗМІ. 
Оптимальний ефект йодної профілактики досягається при завчасному  прийомі препарату за 6 і менше годин до надходження радіоактивної хмари. Прийом препарату залишається ефективним одночасно з надходженням «хмари» та через 6 годин після. Не рекомендується прийом препарату через 24 годин після надходження «хмари». 
Важлива поправка цієї інформації з огляду на один з американських сайтів така: чим раніше від події ви здійсните йодопрофілактику тим краще. Якщо це зробити за годину після вибуху, то у майже 80% постраждалих не буде проблем з щитоподібною залозою. 
 
Кому і в яких дозах потрібно приймати йодиду калію?
•    діти до 1 місяця (немовлята й діти, які перебувають на грудному вигодовуванні) – 16 мг, 
•    діти від 1 місяця до 3 років – 32 мг, 
•    діти від 3 до 12 років – 62,5 мг, 
•    підлітки від 13 до 18 років, дорослі до 40 років, вагітні та матері, які годують грудьми – 125 мг.
Людям старшим за 40 років калій йод не призначають! 
МОЗ України наголосило, що використання спиртового розчину йоду чи розчину Люголя є неефективним та завдасть лише шкоду.
А якщо немає таблеток, а є 5% спиртовий розчин йоду то про те, як його використовувати, детально можна прочитати на сайті «Української правди»:  https://life.pravda.com.ua/health/2022/03/4/247660/ 
Коротко. Протягом 7 днів приймати по одній таблетці (0,125 г) йодистого калію дорослим, а для дітей віком від року до 2-х років доза така: частина таблетки (0,04 г). 
✅ Якщо немає йодистого калію, використовуйте йодистий розчин: 3-5 крапель 5% розчину йоду на склянку води дорослим, дітям до 2-х років – 1-2 краплі.

Люди, які живуть у межах 16 км (10 миль) від ядерної електростанції, повинні мати необмежений доступ до таблеток калію йодиду. Ці таблетки можна придбати в місцевих аптеках та деяких державних органах охорони здоров’я. У МОЗ України повідомили, що люди, які знаходяться поблизу, вже отримали калію йодід. 

Більш  детальну перевірену офіційну інформацію з приводу дій під час радіаційної небезпеки для населення я знайшов тут 

Буду радий, якщо читачі і колеги у коментарях доповнять мою розповідь.   

 

Просмотров: 191 | Добавил: Miha | Теги: Україна, катастрофа, наслідки, поради лікаря, Запорізької АЕС, радіація | Рейтинг: 0.0/0
Суббота, 04.05.2024, 14:18
Меню сайта
Гепатиты
Поиск по сайту
Блог Доктора
[14.02.2024]
Пошук факторів впливу на темпи прогресування фіброзу та цирозу печінки при хронічному гепатиті С, діагноситка "FibroLiv&AktiLiv" (0)
[20.03.2023]
Успішне лікування вірусу TTV в Україні (0)
[06.01.2022]
Авторское Свидетельство на изобретение первой в Украине биохимической неинвазивной биопсии печени с использованием искусственного интеллекта (0)
[19.08.2021]
В английском журнале вирусных гепатитов опубликована статья, в которой доктор Виталий Янченко, является соавтором, о ней я обещал вас информировать (0)
[15.06.2020]
Интервью про коронавирус специально для газеты «ФАКТЫ» врача-инфекциониста высшей категории, кандидата медицинских наук Виталия Янченко. (0)
[24.12.2019]
ГЕПАТОЛОГ ВИТАЛИЙ ЯНЧЕНКО: «ЧЕЛОВЕК МОЖЕТ ЗАРАЗИТЬСЯ ВИРУСНЫМ ГЕПАТИТОМ, КОГДА ЛЕЧИТ ЗУБЫ ИЛИ ДЕЛАЕТ МАНИКЮР» (0)
[18.06.2019]
Через укус клеща можно заразиться бабезиозом - это смертельное заболевание может оказаться не только для собак, но и для людей. (0)
[09.05.2019]
Актуальные вопросы, которые вы часто задаете и ответы на них. (0)
[12.02.2019]
Лекарственная устойчивость вируса гепатита С – RAS мутации методы профилактики и борьбы с ней. (0)
[23.12.2018]
Каждый десятый пациент с хроническим гепатитом С не отвечает на терапию cофосбувир, даклатасвир, ледипасвир, семипревир, а так же 3Д терапию (0)
Наш опрос
Вас интересует:
Всего ответов: 504
Форма входа
Статистика

Яндекс.Метрика
Счетчик PR-CY.Rank

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Страница автора в Google+

опоры для столов

"Infectport" - Портал инфекционных болезней © 2024Бесплатный конструктор сайтов - uCoz